UA / RU
Підтримати ZN.ua

Командирам військових частин дозволили мобілізувати добровольців без участі ТЦК: постанова Кабміну

Перелік військових частин має визначити Генштаб.

Кабінет міністрів у вівторок, 1 жовтня, ухвалив постанову, яка дозволяє командирам військових частин проводити мобілізацію добровольців без участі територіальних центрів комплектування. Про це повідомляє представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук в Telegram.

“Внесено зміни до Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період, з метою удосконалення доукомплектування пріоритетних військових частин особами, які добровільно виявили бажання проходити військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період у бойових військових частинах”, – розповів Мельничук. 

Представник уряду також додав, що постанова надає право командиру військової частини видавати направлення для проходження військово-лікарської комісії військовозобовʼязаним для визначення їх ступеню придатності до служби. 

Передбачено, що Генеральний штаб Збройних сил України має визначати перелік військових частин, командири яких самостійно можуть призивати військовослужбовців.

Читайте також: Майор ЗСУ назвав вдалою та правильною ідею набору добровольців без ТЦК

Як заявив міністр оборони Рустем Умєров, сьогодні уряд зробив важливий крок у сфері оборони України. 

“Бойові бригади отримали новий інструмент, який дозволить проводити якісний рекрутинг, результатом якого є адресний призов добровольців… Для кожного українця та українки це шанс знайти своє місце в лавах захисників, де їхні здібності принесуть найбільшу користь”, – наголосив Умєров.

У міністерстві уточнили, що тепер військовозобов'язані та резервісти-добровольці можуть обрати військову частину без звернення до ТЦК.

Нагадаємо, у застосунку “Резерв+” з жовтня 2024 року стане доступний сервіс рекрутингу, де відображатимуться актуальні вакансії у військових частинах. Сервіс дозволить користувачам застосунку швидше знаходити вакансії відповідно до своїх навичок.