UA / RU
Підтримати ZN.ua

Колишнього військового ЗСУ судитимуть за депортацію неповнолітнього та держзраду

Зрадник воював проти України під час російської окупації Київщини.

В Україні судитимуть колишнього військовослужбовця Збройних Сил України за обвинуваченням у державній зраді та порушенні законів і звичаїв війни. Військовий перейшов на бік РФ у лютому 2014 року під час проходження служби в частині на території міста Севастополь, повідомив Офіс генерального прокурора в Telegram.

За даними слідства у межах повномасштабного російського вторгнення зловмисник разом із ворожими військами брав безпосередню участь у агресії проти нашої держави в селі Хочева Вишгородського району Київської області.

"У березні 2022 року спільно з трьома російськими військовими обвинувачений незаконно затримав двох жителів окупованої території. Один із затриманих – неповнолітній. Погрожуючи вбивством та нанесенням тілесних ушкоджень, потерпілих перевезли до Республіки Білорусь. Неповнолітнього хлопця було поміщено до дитячого будинку в місті Мозирь, а іншого потерпілого переправлено на територію РФ", – з’ясували правоохоронці.

Читайте також: Викритий агент РФ з оборонного заводу Києва здав своїх «роботодавців»

У ОГП уточнили, що дитину вже вдалося повернути на контрольовану Україною територію. 

Раніше Державне бюро розслідувань заочно повідомило про підозру експравоохоронцю з Криму, який допоміг окупантам захопити Міжнародний дитячий центр "Артек", розташований в Ялті. За допомогу зрадник отримав посаду в незаконно створеному "міністерстві внутрішніх справ" росіян.