UA / RU
Підтримати ZN.ua

КМВА затвердила зміну комендантської години в Києві

В військадміністрації анонсували додаткові зміни для комфортнішого життя жителів столиці.

Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко підписав наказ про зміну комендантської години в місті Києві з 26 березня 2023 року. Згідно з документом, комендантська година у столиці діятиме з 00:00 до 05:00 щодня.

«Зменшення тривалості комендантської години стало наступним, послідовним рішенням після удосконалення системи інженерних загороджень у столиці. Але і на цьому ми не зупиняємося. Невдовзі чекайте нових змін, які дозволять зробити життя киян та гостей міста більш комфортним і цивілізованим», - прокоментував зміни Попко.

Як раніше повідомив міський голова Києва Віталій Кличко, із зменшенням комендантської години метро і наземний громадський транспорт з 26 березня змінять графік та  працюватимуть на годину довше. Також подовжити роботу зможуть магазини, торговельні центри та ресторани.

В Київській області комендантську годину також планують скоротити як і в Києві.

Читайте також: Київський метрополітен працюватиме на годину довше

Нагадаємо, що зараз комендантська година в Києві діє з 23:00 до 5:00.  Під час комендантської години забороняється перебувати на вулиці та в інших громадських місцях, а також переміщатись транспортом або пішки.

Якщо в заборонений час людина знаходиться на вулиці, то комендантський патруль має право її затримати і перевірити у неї наявність документів, встановити причину порушення комендантської години. Якщо затриманий чинить опір або не виконує законні вимоги комендантського патруля, то до такої особи можуть застосувати фізичну силу.