UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Полтаві оголосили про триденну жалобу. Tg-канали вже публікують перші відео з наслідками удару

Наразі відомо про 41 загиблого та 180 поранених. 

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко розповів, що оперативні служби вже працюють на місці російського удару по навчальному закладу в Полтаві. Президент Володимир Зеленський розповів, що йдеться про Полтавський військовий інститут зв'язку, також росіяни влучили по лікарні. Наразі відомо про 41 загиблого та 180 поранених. 

"Рятувальники локалізували пожежу та продовжують розбір завалів. Завдяки швидкій та злагодженій роботі 25 людей врятували, 11 з них дістали з-під завалів, — розповів Клименко. — Усіх потерпілих невідкладно передають лікарям для надання медичної допомоги". 

Міністр додав, що поблизу місця влучання розташований житловий масив. Там у квартирах вибуховою хвилею вибило скло та пошкодило фасади. Зараз поліція проводить поквартирний обхід — перевіряє, чи немає постраждалих. Вже зафіксовано під сотню заяв про пошкоджене майно.  

"Роботи тривають. Рятувальні служби з урахуванням безпекової складової працюватимуть, доки не переконаємося, що деблокували з-під завалів усіх, — розповів Клименко. — Щирі співчуття родинам загиблих. Швидкого одужання пораненим". 

Очільник Полтавської ОВА Філіп Пронін повідомив, що від завтра область буде у триденній жалобі. 

Tg-канали тим часом вже публікують перші відео та фото з наслідками атаки.