UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кличко просить СБУ розібратися з очільниками районів Києва, які "руйнують системи управління містом"

За його словами, глави РДА перетворили райони на окремі князівства.

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що Київрада повинна ухвалити комплексний пакет рішень, який буде стосуватися укриттів у столиці. Йдеться про те, що приватні бомбосховища можуть бути вилучені, якщо під час тривоги туди не будуть допущені люди. Також, продовжив Кличко на своєму Tg-каналі, рада запропонує парламенту та уряду на законодавчому рівні закріпити норму про кримінальну відповідальність за недопуск людей до укриттів.

"Зазначу, що протягом 2022-23 років у Києві провели понад 9 тисяч перевірок укриттів. За результатами яких районним адміністраціям надавали доручення щодо оперативного усунення недоліків. Насамперед ішлося про адреси, на які надходили скарги від киян", - зауважив мер. 

За словами Кличка, очільникам районів постійно надавалися доручення про належний контроль за станом укриттів комунальної, державної та приватної форм власності. Раніше голови РДА звітували про виконання цих доручень, а тепер "розказують, що в них, нібито, мало повноважень та недостатньо коштів".

"З тих, що виділила Київрада цього року, РДА освоїли на ремонт укриттів трохи більш як 10% коштів! А виділили у 2023 понад 900 мільйонів (минулого – понад 300 мільйонів)", — розповів мер Києва.

Тож Кличко просить СБУ дати оцінку діям голів районів столиці, спрямованим на руйнування системи управління містом. 

"Виходить, що мера, фактично позбавляють важелів в управлінні містом, його життєзабезпечення. Райони ж фактично перетворили на окремі князівства. Також створена військова адміністрація. Тобто ситуація така — що повноваження в одних, а відповідальність — тільки на мері міста", - пояснює Кличко. 

Читайте також: Охоронцю поліклініки, арештованому за зачинене укриття в Києві, готують ще одну підозру – ЗМІ

Нагадаємо, експерт з питань містобудування Георгій Могильний наголошує, що Київський міський голова Віталій Кличко та голова КМВА Сергій Попко однаковою мірою відповідальні за зачинені укриття у столиці. За словами експерта, коли мер звалює провину лише на керівництво РДА, він вводить людей в оману.