UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кірбі про наступ росіян на Авдіївку: "Прогрес армії РФ виглядає дуже мізерним"

Водночас він наголосив, що українці важко працюють, щоб відбити ці наступальні маневри.

Координатор стратегічної комунікації Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі, коментуючи наступ російських військ на Авдіївку, заявив, що успіхи росіян "виглядають мізерними". Про це повідомляє Голос Америки.

"Як це було і під час невдалого зимового наступу Росії минулого року здається, російські військові використовують тактику хвильових атак, коли вони кидають маси погано навчених солдатів прямо на поле бою без належного екіпірування", – сказав представник Білого дому  

За його словами, Росія не зважає на життя власних солдатів "добровільно жертвуючи ними заради досягнення своїх цілей". В той час, як Україна "ефективно та розумно воює".

"Українці важко працюють, щоб відбити ці наступальні маневри. Прогрес російських підрозділів, навіть там де він є, виглядає дуже мізерним" – наголосив Кірбі.

Посадовець зауважив, що подібна атака росіян показує, що США мають продовжувати підтримувати Україну.

Читайте також: Росія пробує спалити Авдіївку фосфорними бомбами

"Ось чому надзвичайно важливо, щоб Конгрес дотримувався своїх зобов’язань перед українським народом і вживав заходів для збереження нашої підтримки", – додав він.

Нагадаємо, аналітики Інституту вивчення війни вважають, що масований наступ російських військ у районі Авдіївки на Донеччині хоч і має успіхи на тактичному рівні, проте навряд чи призведе до ширших стратегічних перемог армії РФ.