UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кім заявив, що війська РФ підступно змінюють тактику під час обстрілів Миколаєва

Зросла інтенсивність обстрілів міста.

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім зазначив, що минулого тижня російські окупаційні війська більш інтенсивно і підступно обстрілювали Миколаїв, повідомляє "Укрінформ".

"Протягом минулого тижня Миколаїв піддавався інтенсивним обстрілам військовими РФ, причому вони робили це більш підло і змінювали тактику. Скажімо, в ніч на 11 лютого, вони чотири рази запускали групи безпілотників з інтервалом приблизно у 30-60 хвилин. Це було зроблено з метою не лише спричинити більші руйнування, а й завдати  шкоди нашим рятувальникам, які виїздили на місця прильотів і ліквідовували наслідки", - наголосив Кім.

Читайте також: "Шахеди" атакували Київщину, у Житомирській області та у Миколаєві пролунали вибухи

Голова ОВА розповів, що подібну тактику армія РФ застосовувала раніше  в інших областях, тому цього разу вдалося розгадати її наміри і вберегти людей. Однак все ж дістали поранення двоє людей, виникла пожежа інфраструктурного об’єкту.

Російські війська в ніч на 11 лютого атакували Миколаїв дронами-камікадзе. Росіяни пошкодили адміністративну будівлю, газопровід, автомобілі, житлові будинки.

7 лютого окупанти завдали ракетних ударів по Миколаєву. Унаслідок цього один чоловік загинув та ще шестеро людей дістали поранення.