UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кількість української зброї, якою можна бити у тил росіян, зростає щомісяця − Данілов

Він підкреслив, що це українські розробки.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що Україна щомісяця виробляє все більше засобів ураження, які здатні знищувати військові об’єкти і критичну інфраструктуру у глибині території Росії.

Про це він розповів в інтерв’ю «Українському радіо».

Читайте також: У Повітряних силах прокоментували удари по аеродрому Бельбек: "Можемо зараз це робити, бо маємо деякі інструменти"

«Ті засоби ураження, які дозволяють бити у глибокий тил росіянам, зокрема по об’єктам у Москві та Санкт-Петербургу, обов’язково приведуть нас до Перемоги», − підкреслив Данілов.

За його словами, ця зброє є українською розробкою і виготовляється з вітчизняних комплектуючих.

«Водночас разом із нашими союзниками ми впроваджуємо спільне виробництво і деяка зброя, яку ми зробили разом, є ідеальною з огляду на результат», − додав секретар РНБО.

Читайте також: Не треба Україну вчити воювати, треба дати їй зброю: Годжес про знищення катера «Івановець»

Нагадаємо, українські дрони у ніч на 21 січня атакували завод «Щегловський вал» у російському місті Тула Ленінградській області. На цьому підприємстві окупанти виробляють, зокрема, зенітні ракетні комплекси «Панцир-С».

Окрім того, 21 січня відбулася дронова атака на морський термінал в Усть-Лузі у Росії. Завод «Новатек», який належить російському олігарху Лєоніду Міхєльсону, був змушений зупинити технологічний процес на підприємстві через пошкодження внаслідок руйнувань та пожежі.

Читайте також: Аналітики сказали, коли може відновити роботу пошкоджений безпілотниками російський термінал «Новатек»

Також 31 січня під час удару по аеродрому «Бельбек» у тимчасово окупованому Криму ЗСУ вдалося пошкодити три російські літаки та знищити особовий склад противника.