UA / RU
Підтримати ZN.ua

Київському тіктокеру повідомили про підозру 

Виправдовував агресію РФ.

Правоохоронці повідомили про підозру 36-річному жителю Києва за фактом виправдовування збройної агресії РФ. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Як виявило слідство, після початку повномасштабної війни чоловік у власному акаунті TikTok розповсюджував відео блогера, в яких містилися виправдування та визнання правомірною агресії РФ проти України. У поширюваних відеоматеріалах блогер закликав усіх підписників та глядачів не терпіти "нечисть" та беззаконня, об’єднуватися, створювати свою армію та чинити супротив "нечисті" та "гнати її зі Святої Русі". 

Читайте також: Злочин і кара по-білоруськи: блогерку засудили до 12 років за створення Телеграм-каналів

Експертиза підтвердила, що такі висловлювання мають пропагандистський характер та спрямовані на виправдовування агресії РФ. Наразі вирішується питання про обрання тіктокеру запобіжного заходу. Він отримав підозру за ч. 2 ст. 436-2 КК України.

Блогер з поширюваних тіктокером відео, раніше вже отримував підозру та обвинувальний акт стосовно нього вже направлений до суду за обвинуваченням у розповсюдженні матеріалів із закликами до насильницької зміни конституційного ладу та виправдовуванні збройної агресії РФ проти України (ч. 2, ч. 3 ст. 436-2, ч. 2, ч. 3 ст. 109 КК України). 

Нагадуємо, СБУ повідомила про підозру прокремлівському блогеру-мільйоннику Юрію Подоляці.