UA / RU
Підтримати ZN.ua

Хусити атакували корабель з українським екіпажем. Посольство України в Ізраїлі відреагувало

У диппредставництві зазначили, що цю вісь зла очолює Іран.

Надводний безпілотник хуситів атакував у Червоному морі контейнеровоз з українським екіпажем. Про це повідомило посольство України в Ізраїлі та заявило про необхідність об’єднатися проти терору.

«Ще один представник «Вісі зла» – хусити – нападають на західні країни, в тому числі на Ізраїль та Україну. Безпілотний надводний апарат, що належить хуситам, атакував контейнеровоз у Червоному морі. Український екіпаж був змушений знищити його вогнем з гвинтівок, щоб не допустити шкоди життю і майну», – йдеться у повідомленні.

У посольстві додали, що вісь зла, яку очолює Іран, взагалі не приховує своєї ворожості до західного світу. А також те, що вважає за необхідне знищити його.

«Вісь зла є загрозою для всіх нас – західні країни повинні об'єднатися проти терору!», – зазначили в посольстві.

Читайте також: Ізраїль завдав удару по складах пального хуситів: це перша атака по Ємену

Нагадаємо, пов'язані з Іраном хусити атакують комерційні судна в регіоні Червоного моря з листопада минулого року, пояснюючи свої дії солідарністю з палестинцями у Секторі Гази на тлі війни Ізраїлю з ХАМАС. Судно Rubymar, що належало Великій Британії, було першим кораблем, яке затонуло внаслідок нападу бойовиків. 

Атаки хуситів у Червоному морі змусили судноплавні компанії перенаправляти кораблі з короткого торгового шляху через Суецький канал на довший маршрут навколо Африки, що порушило світову торгівлю, затримуючи поставки й підвищуючи вартість транспортування.