UA / RU
Підтримати ZN.ua

Херсонській та Миколаївській областям загрожували російські ракети та КАБи, можливим був удар балістикою по Одеському, Черкаському та Кіровоградському регіонах

У передмісті Херсона пролунав потужний вибух.

Сьогодні, 21 жовтня, у 0.50 Командування Повітряних Сил ЗСУ повідомило у Telegram про ракетну небезпеку для Херсонської та Миколаївської областей. 

У цей же час моніторинговий паблік "Николаевский Ванёк" поінформував про два борти СУ-34/35, які летять швидше за все на пуски керованих авіабомб (КАБ) в бік правого берега Херсонської області.

Читайте також: Ввечері росіяни скинули на Херсонщину дев'ять КАБів

Близько першої години ночі повітряна тривога поширилася на Черкаську та Кіровоградську області. О першій годині ночі моніторинговий паблік військових "Чому тривога | Радар" повідомив про загрозу балістики в напрямку Кіровоградщини.

"Загроза застосування балістичного озброєння в областях, де оголошена тривога! Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги! Прямуйте в укриття", - сповістили ще за хвилину у Повітряних Силах.

Читайте також: Росіяни вдарили балістичною ракетою по Миколаївщині, наразі відомо про двох загиблих

Ще за дві хвилини, о 1.03 сирена пролунала і в Одесі. Повітряна тривога охопила шість областей на півдні та сході країни. Станом на цей час вже понад дві години вона триває на Дніпропетровщині. О 1.10 у цьому регіоні пролунав відбій.

alerts_map_ua_21-10-2023_01_09_07.png (1018 KB)

Близько 1.10 місцеві пабліки повідомили про потужний вибух керованої авіабомби в передмісті Херсона. 

О 1.36 Повітряні Сили дали відбій ракетної загрози по областях. Втім, вже за кілька хвилин, о 1.43, вони знову сповістили про ракетну небезпеку для Миколаївської та Херсонської областей.

Раніше повідомлялося, що вчора, 20 жовтня, пізно ввечері у кількох областях України виникла ракетна загроза. Крім того, російські окупаційні війська вкотре здійснили пуски ударних дронів для атак по українській території.