UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кемерон назвав наступ росіян на Харківщині «надзвичайно небезпечним» моментом

Глава МЗС Великої Британії закликав союзників надавати більше допомоги Україні

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон заявив, що наступ росіян у Харківській області з боку російського кордону є «надзвичайно небезпечним» моментом, повідомляє Sky News.

«Це лише підкреслює, що це невиправдане, незаконне вторгнення Путіна в незалежну, суверенну країну. І зараз він, так би мовити, знову вторгся в неї з півночі Харковщини. Ми повинні зробити все можливе, щоб допомогти українцям», – сказав Кемерон в ефірі 12 травня.

Читайте також: На Харківщині продовжується масова евакуація, вивезли уже понад чотири тисячі людей

За словами британського дипломата, Британія оголосила про щорічний пакет допомоги у розмірі 3 мільярдів фунтів стерлінгів на рік та «заохочує інших робити те саме». 

«У них [українців] немає проблем – я був там днями – їхній бойовий дух все ще сильний, вони все ще завдають росіянам жахливих втрат. Якби тільки росіяни бачили, скільки людей вони втрачають», – сказав Кемерон, зазначивши, що всім потрібно більше та вчасно надавати допомогу Україні.

Читайте також: На півночі Харківщині росіяни захопили шість сіл та дісталися північних околиць міста Вовчанськ – у DeepState кажуть, що станеться, якщо ЗСУ не залучать резерви: карта

Нагадаємо, 10 травня російська армія розпочала наступальні дії на півночі Харківської області. Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що ситуація на фронті станом на ранок 12 травня залишалася загостреною, оскільки російські окупаційні війська продовжують атаки на кількох напрямках. Командир підрозділу розвідки Збройних Сил України Денис Ярославський 12 травня заявив, що російська війська почали оточувати Вовчанськ у Харківській області і в місті по суті уже почались бої.