UA / RU
Підтримати ZN.ua

Катастрофічні втрати під Вугледаром вказують на ендемічні проблеми російської армії – ISW

Російські війська все більше деградують.

Розслідування New York Times (NYT) щодо катастрофічних втрат росіян під час нещодавнього наступу поблизу Вугледара вказує на те, що російські військові не в змозі швидко розв'язати ендемічні проблеми, пов’язані з серйозними втратами персоналу та техніки. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики ISW відреагували на матеріал NYT про те, що російські війська продовжували робити серйозні помилки та висувати танкові колони в українські засідки під час нещодавнього тритижневого наступу поблизу Вугледара, який характеризують як найбільшу танкову битву на сьогодні. Вони втратили щонайменше 130 танків і бронетранспортерів (БТР) під час наступу, що змусило їх останній тиждень вдаватися до фронтальних атак піхоти.

Читайте також: «Працює як слід»: Путін похвалив морську піхоту РФ після розгромних втрат під Вугледаром та Павлівкою

Українські війська окреслили NYT свою тактику, стверджуючи, що вони заманили російські війська в зони ураження перед тим, як знерухомити російські колони та направити їх на міновані узбіччя, перш ніж знищити їх артилерією.

Російські підрозділи, розгорнуті в районі Вугледара, насамперед 155-а морська піхотна бригада, в основному укомплектовані погано навченим мобілізованим персоналом, який зазнав значних втрат у цьому районі в жовтні 2022 року та знову в лютому 2023 року. 

«Розслідування підтверджує оцінку ISW про те, що продовження відновлення та посилення російських військових невдач перешкоджатиме здатності російських військ проводити ефективні наступальні операції», – йдеться у звіті ISW.

Читайте також: Більше не елітна: британська розвідка розповіла про стан 155-ї бригади морської піхоти РФ, яка штурмує Вугледар

Нагадаємо, раніше експертка RAND Дара Массікот писало для NYT, що армія РФ розбита, але це її не зупинить. Вона впевнена, що російських втрат на війні проти України буде ставати дедалі більше, але Москва все одно не відступить.