UA / RU
Підтримати ZN.ua

Карта бойових дій і ситуація на фронті від Інституту дослідження війни

На яких ділянках фронту нині найважче.

Минулої доби російські війська вели обмежені наземні удари на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна, намагались продовжувати наступ поблизу Бахмута, але не завершили оточення навколо міста, – йдеться в сьогоднішньому звіті Інституту дослідження війни. 

Читайте також: Череватий про ситуацію в Бахмуті: За добу РФ там втратила понад пів тисячі військових загиблими та пораненими

Попри те, що російські військові оглядачі стверджували, що бойовики "Вагнера" захопили частину або всю Оріхово-Василівку (11 км на північний захід від Бахмута), спонсор цієї ПВК Євгеній Прігожин заявив, вони не контролюють населений пункт.

Читайте також: Прігожин не виключає, що російський фронт може посипатися, а Крим — впасти

Нагадаємо, нещодавно ми згадували про документалку з-під Бахмута: інтенсивні міські бої у зруйнованих житлових будинках, нескінченні автоматні черги, враження учасників боїв.

//img.youtube.com/vi/CIdHKwvXaEg/sddefault.jpg

Ось карта бойових дій від ISW навколо цього населеного пункту, де зараз точаться найзапекліші бої. 

Читайте також: Загинув легендарний Да Вінчі

Російські війська вели наземні удари поблизу Авдіївки та вздовж західної околиці Донецька, при цьому хоча російські мілблогери вихвалялися, що кремлівські сили увійшли в Красногорівку (9 км на північ від Авіївки),  ISW не знайшло  підтвердження цих тверджень.

Дезертирство в росармії

12 березня російський мілблогер визнав, що серед сил спецпризначенців спостерігається високий рівень дезертирства.  Стверджував, що жодні їх підрозділи не мають повного комплекту і що деякі командири покинули свої підрозділи, незважаючи на те, що вони отримували щедрі зарплати протягом останніх десяти років. 

Читайте також: Ядерний бомбардувальник США кружляв над Санкт-Петербургом

Втрати на фронті – це не про Москву і Пітер

Міністерство оборони Сполученого Королівства (МО Великобританії) 12 березня повідомило, що російські військовослужбовці зі східних регіонів Росії гинуть в Україні в середньому в сорок разів більше, ніж російські військовослужбовці з Москви та Петербурга.   Міністерство оборони Великої Британії повідомило, що казахська та татарська меншини становлять 75 відсотків втрат серед російських військових з Астраханської області.