UA / RU
Підтримати ZN.ua

Канада оголосила про введення нових санкцій проти РФ: у переліку пропагандисти, урядовці та низка компаній

Усі вони допомагають Кремлю вести війну проти України.

Канада у координації з країнами G7 запроваджує додаткові санкції проти Росії. Про це йдеться у повідомленні міністерства закордонних справ країни.

Обмежувальні заходи стосуються багатьох фізичних та юридичних осіб, причетних до операцій з дезінформації та пропаганди, підприємств військово-промислового комплексу Росії, які постачають ключові технології та електричні компоненти для підтримки її військових зусиль та організацій, які в обхід санкцій полегшують доступ Росії до санкційних товарів або доходів від нафти, проданої вище встановленої G7 верхньої межі цін.

До канадійського санкційного списку, зокрема, потрапили пропагандист, медіаменеджер ресурсів Mash і LifeNews Арам Габерлянов та міністр промисловості і торгівлі РФ Антон Аліханов, а також  член Громадської палати Катерина Мізуліна, яку називають коханкою російського диктатора.

Санкції будуть застосовані також до

Загалом перелік складається з 11 фізичних та 16 юридичних осіб.

«Нові санкції відображають наші постійні зусилля з перешкоджання президенту Путіну вести незаконну війну, включно з проведенням брудних кампаній з дезінформації. Наше послання президенту Путіну чітке: виведіть свої військові та проксі сили з України. Канада разом із міжнародними партнерами продовжуватиме підтримувати Україну та її народ», – заявила міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі.

Читайте також: Канада надасть Україні 2 300 авіаційних ракет

До переліку заборон також віднесено експорт верстатів з числовим програмним керуванням, які Росія може використовувати у виробництві зброї. 

З січня 2022 року Канада виділила понад 14 мільярдів доларів для фінансової, військової, гуманітарної та іншої допомоги для України.

У березні, коли США були не в змозі зробити крок вперед і надати допомогу Україні, Канада надіслала Києву два мільярди доларів у вигляді термінової бюджетної фінансової підтримки.