UA / RU
Підтримати ZN.ua

Камишін розповів у скільки разів зросте українське виробництво озброєння у 2024 році

У 2023 році спроможності оборонки зросли у три рази.

У 2024 році спроможності підприємств українського оборонно-промислового комплексу можуть зрости у шість разів. Попри обстріли, дефіцит кадрів та недостатня кількість замовлень, цього року спроможності української оборонки зросли більш ніж в три рази, повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

Читайте також: Міноборони оновило fast track постачання зброї на фронт: 20 днів замість кількох місяців

За словами міністра, попри зростання, вітчизняне виробництво все одно далеке від закриття потреби Сил оборони. 

“І будемо й далі залежні від зовнішніх поставок наших партнерів. Проте задача президента - нарощувати виробничі спроможності далі та викуповувати у вітчизняних виробників все що можемо виробити”, – сказав Камишін.

Зазначається, що Міноборони озвучило позицію, що наявних в бюджеті грошей вистачає на замовлення приблизно половини потужностей українського ринку наступного року. Проте у відомстві кажуть, що "необхідні кошти будуть знайдені". 

Читайте також: В Україні близько 200 компаній роблять дрони, уже є конвеєрне виробництво — Федоров

“Попри складнощі з контрактацією на наступний рік, заслухали також ряд поточних проблем в галузі. Спрощення процедур, доступне кредитування, та інше. Попрацюємо над цими питаннями разом з Міноборони”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Олександр Камишін розповів, що Україна вийшла на серійне виробництво українських аналогів БпЛА "Шахед". Український "Шахед" з’явився на державному заводі.