UA / RU
Підтримати ZN.ua

Камишін розповів, скільки в Україні виробників боєприпасів для дронів

За його словами, наші фірми здатні виробляти боєприпаси різних видів.

В Україні станом на 22 грудня працюють понад 50 державних і приватних виробників боєприпасів для БпЛА, які можуть виготовляти боєприпаси масою від 300 грамів до 10 кілограмів, різних видів, заявив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін у Telegram, коментуючи наявність у країни спроможностей для такого виробництва.

За словами міністра, дерегуляція в цьому сегменті дозволила розвиватися значній кількості нових виробників. Зараз команда Міністерства оборони України активно проводить випробування розробок і “доволі швидко” ставить боєприпаси для безпілотників на озброєння. Як запевнив Камишін, почалася системна контрактація.

Читайте також: 90% засобів ураження та дронів на фронті забезпечують волонтери, — Єгор Фірсов

“Боєприпаси для дронів мають вироблятись в заводських умовах, а не в окопах. І заводи до цього готові”, — підсумував він.

Напередодні президент України Володимир Зеленський заявив, що наша держава має в 2024 році виробити мільйон дронів. Як розповів Камишін, українська оборонна промисловість в грудні 2023-го виготовила близько 50 тисяч FPV-дронів та планує виробляти тисячі ударних дронів середньої та великої дальності.