UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кадиров намагається продемонструвати публічно лояльність до Путіна – британська розвідка

Його підрозділи – невелика, але помітна частина російських сил.

Лідер Чечні Рамзан Кадиров активно пропагує роль своїх підрозділів на фронті в Україні, аби відполірувати свою репутацію лояльного до президента РФ Владіміра Путіна, вважають аналітики управління розвідки Міністерства оборони Великої Британії.

Зокрема в пості від 10 серпня Кадиров відзначив зусилля батальйону "Чеченський Схід Ахмат" у важкому бою на Оргіївському напрямку в Запорізькій області.

«Коментарі Кадирова підкреслили незмінну роль одного з провідних чеченських підрозділів у цьому ключовому районі. "Восток" офіційно переходить під командування 42-ї мотострілецької дивізії Південного військового округу, яка активно діє в районі села Роботине»,  зазначають аналітики.

Вони додають, що чеченські війська складають відносно невеликий, але помітний компонент російських сил в Україні.

Читайте також: Між дагестанцями та кадирівцями на запорізькому напрямку стався friendly fire. Десятки загиблих — Генштаб

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий заяиви, що присутність кадирівців на фронті – «це більше про маркетинг, ніж про військову справу», оскільки "як військова одиниця вони не дають якихось великих результатів”.