UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін схвалив законопроєкт про відчуження земель під будівництво фортифікацій

Законопроєкт визначає особливості позбавлення права користування землею.

Кабінет міністрів у вівторок, 15 жовтня, погодив законопроєкт, який передбачає на час воєнного стану примусове позбавлення власника земельної ділянки права користуватися нею для будівництва та утримання військових фортифікацій. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Зазначається, що законопроєкт передбачає внесення змін до Земельного кодексу України та законів «Про правовий режим воєнного стану», «Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану».

Читайте також: Харківську ОВА звинуватили у розкраданні мільйонів на будівництві фортифікацій: реакція Синєгубова

Це можуть зробити за умови подальшого повернення права користування, викупу чи примусового відчуження ділянки або її частини. 

Також законопроєкт визначає особливості примусового тимчасового позбавлення права користування землею, складання акта про тимчасове позбавлення права користування та механізм повернення права користування ділянкою aбо викупу.

Сьогодні також Кабмін погодив пропозицію Міністерства цифрової трансформації щодо експериментального проєкту рекрутингу громадян в електронній формі через «Дію». Цей проєкт планують реалізувати протягом двох років.