UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін підтримав створення нового роду військ в ЗСУ

Тепер Міноборони має підготувати відповідний проєкт закону.

Кабінет міністрів на своєму засіданні у вівторок, 7 травня, підтримав створення Сил безпілотних систем, як окремого роду військ в Збройних сил. Про це повідомляє міністр оборони України Рустем Умєров у Facebook.

Зазначається, що цей проєкт указу президента напрацювали Міноборони разом з Генеральним штабом.

“Це стратегічний крок для нашої країни в умовах зростаючої загрози з боку Росії. Сили безпілотних систем – це сучасне і необхідне рішення для ефективного використання нашого бойового потенціалу та технологічної переваги над ворогом на всіх рівнях – стратегічному, оперативному і тактичному – за допомогою безпілотних систем у повітрі, на суходолі та на морі”, – наголосив Умєров.

Читайте також: Рішення позитивне, але застаріле – експерт аеророзвідки прокоментував указ про Сили безпілотних систем

За його словами, тепер Міноборони розробить та внесе на засідання Кабміну відповідний законопроєкт.

На його переконання створення нового роду військ сприятиме посиленню обороноздатності України.

Нагадаємо, 6 лютого президент України Володимир Зеленський видав указ №51/2024 “Про нарощування спроможностей сил оборони”, який передбачає створення у складі Збройних сил України окремого роду сил – Сил безпілотних систем. Йдеться про використання безпілотних та роботизованих повітряних, морських та наземних систем. 

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у своїй статті для CNN заявив, що головним рушієм російсько-української війни є розвиток безпілотних систем озброєнь. «Вони поширюються із запаморочливою швидкістю, а сфера їх застосування стає дедалі ширшою», зазначив генерал.