UA / RU
Підтримати ZN.ua

Юсов: Заява РФ про ядерну зброю в Білорусі — підняття ставок

Захід вже демонструє, що не буде вестися на цей шантаж. 

Речник ГУР МО Андрій Юсов заявив, що заява РФ про розміщення ядерної зброї у Білорусі - той самий ядерний шантаж Владіміра Путіна. Під час ефіру на "Радіо Свобода" він зауважив, що світ не повинен на це вестися. 

"Зрозуміло, що це підняття ставок. Хоча і Сполучені Штати, і Європейський Союз в ці ситуації дуже чітко й однозначно реагують, що на цей шантаж вестися не планують", - заявив Юсов.

Він також дав зрозуміти, що занепокоєння про пересування ядерної зброї та побудову сховищ для її зберігання мають підстави. 

"Нічого тут непоміченим не може бути", - додав при цьому він. 

Читайте також: У "Слузі народу" допускають проведення додаткової мобілізації, якщо в Білорусі розмістять ТЯЗ

25 березня Владімір Путін заявив, що Росія уклала угоду з сусідньою Білоруссю про розміщення на її території тактичної ядерної зброї у відповідь на постачання Україні снарядів зі збідненим ураном. На думку Путіна, такий крок не порушить угоди про нерозповсюдження ядерної зброї. Будівництво сховища планують закінчити 1 липня.

Попри погрози російського президента, Пентагон не знайшов доказів того, що РФ готується застосувати ТЯО. До того ж Путін не вперше вдається до ядерного шантажу. Та навіть попри, це США та Європа висловлюють занепокоєння через такі заяви, традиційно погрожуючи санкціями.