UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Єдині новини" потрапили до звіту Держдепу щодо порушень прав людини: про що мова

Там наголошують, що він дотримується урядової політики в питанні висвітлення війни. 

Державний департамент США вніс національний телемарафон у звіт, який стосується порушення прав людини в Україні. У документі сказано, що запровадити обмеження для ЗМІ та медіасвободи президентові Володимиру Зеленському дозволило підписання у лютому 2022-го закону про введення воєнного стану. 

У Держдепі повідомляють, що телемарафон дотримується урядової політики в питанні висвітлення війни, яку розпочала РФ. Йдеться про заборону/блокування/введення санкцій проти медіа та окремих журналістів, які, як вважають у Києві, загрожують нацбезпеці або висловлювали позиції, що підривають суверенітет і територіальну цілісність держави. 

"Деякі спікери, які критикували владу, також потрапили до чорного списку урядових новинних програм. Журналісти-розслідувачі, які критикували владу, іноді ставали мішенню негативних кампаній у соціальних мережах, іноді через дружні до уряду канали, — сказано у документі. — На свободу ЗМІ продовжували впливати й інші практики, зокрема самоцензура".

Читайте також: Шмигаль заявив про недоцільність переспрямування коштів із телемарафону на закупівлі дронів для ЗСУ

Нагадаємо, опитування КМІС вказує на те, що довіра до телемарафону постійно падає. Приміром, частка тих, хто не довіряє йому, зросла до 47%  станом на лютий 2024-го, а у грудні таких було 38%.