UA / RU
Підтримати ZN.ua

Якщо Росію не зупинити, вона готова йти далі – Дуда

"Україна ніколи не була і не буде самотньою у своїй боротьбі, адже українці воюють за всіх нас".

Президент Польщі Анджей Дуда, виступаючи онлайн на другому Саміті за демократію, організованому президентом США Джо Байденом, заявив, що його країна і надалі підтримуватиме нашу державу, адже Росію потрібно зупинити, щоб вона не пішла далі. Про це повідомляє канцелярія польського президента.

"Україна ніколи не була і не буде самотньою у своїй боротьбі, адже українці воюють за всіх нас. Якщо Росію не зупинити, вона готова йти далі", – зазначив польський лідер

Він переконаний, що так звана міграційна криза на східному кордоні Польщі у 2021 році була прелюдією до неспровокованої агресії РФ проти України.

"Російська війна показала справжнє обличчя путінського режиму – жорстокість і брутальність щодо мирного населення України, спробу знищити цілу націю", – сказав Дуда.

За його словами, наслідками дій Росії стали продовольча, економічна та енергетична кризи.

Дуда звернув увагу на безпрецедентну роль Польщі у наданні гуманітарної та військової допомоги Україні, а також запровадження санкцій проти РФ. Він наголосив, що поляки прийняли багато українських біженців. У Польщі розгорнуто логістичний хаб для передання Україні допомоги з різних країн.

"Польща й надалі підтримуватиме Україну, щоб зупинити цей російський імперіалізм. Ми також продовжуватимемо підтримувати демократичну Білорусь", – додав він.

Читайте також: У Варшаві відреагували на рішення МКС: ніхто не може почуватися в безпеці — ні Путін, ні його солдати

Раніше, заступник глави МЗС Польщі Кшиштоф Яблонський заявляв, що президент України Володимир Зеленський може відвідати Польщу найближчим часом.