UA / RU
Підтримати ZN.ua

Якщо пошкребти «аналоговнєт» - чим насправді виявилася новітня російська система боротьби з безпілотниками

Влада РФ порушила кримінальну справу про контрабанду проти творців «вітчизняного» озброєння.

Широко розрекламована російська система виявлення та придушення безпілотників виявилася продуктом китайського виробництва. Про це у черговому своєму звіті повідомив Американський Інститут вивчення війни ISW, посилаючись на інсайдерське джерело у РФ.

Інсайдер стверджував, що прес-служба Російської гвардії широко інформувала, що Росгвардія використовує нібито російську систему виявлення і придушення БПЛА "Вижигатель" для виконання завдань, пов'язаних зі "спецоперацією". Аж доти, доки російська влада не порушила кримінальну справу про контрабанду.

Читайте також: Над якою українською розробкою у нас насміхалися, доки росіяни не розпочали з її допомогою збивати наші дрони

Російські правоохоронці виявили, що антидронову систему виготовила китайська компанія Shenzhen Skyfend Technology. Це дуже контрастує із заявами Росгвардії про те, що російська компанія «Оружейная палата» поставила їй в грудні 2023 року антидронові системи виявлення та придушення власного виробництва.

Раніше повідомлялося, що росіяни модернізують двомісний навчально-тренувальний літак КБ Яковлєва Як-52, щоб той міг боротися з ворожими безпілотниками.