UA / RU
Підтримати ZN.ua

Якщо ми хочемо справедливості, то обов'язково Україна повинна перемогти – Зеленський

Водночас, каже глава держави, складно перемагати тільки зброєю.

Президент України Володимир Зеленський на пресконференції в Брюсселі заявив, що союзники мають продовжувати надання зброї Україні для перемоги над російським агресором, але паралельно має відбуватися й дипломатичний процес.

"Якщо ми хочемо справедливості, то обов'язково Україна повинна перемогти. Але я хочу без гучних заяв", – зазначив Зеленський.

За його словами, Україна дуже хоче, щоб війна закінчилася якнайшвидше, але справедливо.

"Тому зброя потрібна, щоб нас не зруйнували вщент, щоб нас не окупували. Нам треба відбиватись від цього зла", – сказав український лідер.

Він також нагадав, що наразі Росія відкрито отримує зброю від Ірану, не тільки дрони, а й ракети.

"Йде постачання зброї, боєприпасів і ракет від Північної Кореї. Є деякі речі, про які ми публічно не говоримо, але ми бачимо це постачання завдяки нашим розвідкам і не говоримо, поки не буде 100% фактів про постачання від тієї чи іншої держави російському злу", – наголосив президент.

Читайте також: Путін аплодуватиме відсутності Байдена на Саміті миру – Зеленський

Нагадаємо, глава Української держави Володимир Зеленський також закликав партнерів надати Україні можливість використовувати західне озброєння для відбиття атак РФ на її території. За його словами, під тиском російського вогню ЗСУ доводиться відтягувати війська назад.