UA / RU
Підтримати ZN.ua

Які українські регіони хоче контролювати РФ? Версія Пєскова

Росіяни готуються до псевдовиборів на окупованих територіях.

РФ хоче контролювати ті регіони України, які наразі в конституції країни-терористки записані як російські. Про це заявив «рот» президента Росії Дмітрій Пєсков, пише The New York Times.

Журналісти запитали Пєскова, чи хоче РФ захопити ще більше українських територій. Той відповів «ні».

«Ми просто хочемо контролювати всю землю, яку ми зараз записали в нашій конституції як нашу», – додав речник президента країни, яка почала кровопролитну війну проти України.

Читайте також: Підготовка до псевдовиборів: на Луганщині росіяни розгортають мобільні “паспортні столи” поблизу лінії фронту — ОВА

Нагадаємо, 6 жовтня 2022 року російська влада опублікувала нову редакцію Конституції своєї держави, включивши у список суб’єктів тимчасово окуповані території Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України. Перші дві області РФ вирішила «включити у свій склад» як так звані «ДНР» і «ЛНР». Херсонщину й Запоріжжя загарбники залишили областями.

10 вересня 2023 року Росія планує провести на захоплених українських територіях, як вона називає, «вибори».  У Москві зазначають, що підготовка до них уже ведеться. Цю дату вибрали не випадково, — саме тоді в Росії проводять «день єдиного голосування», тобто вибори до різних органів влади. Про методи росії, яка вирішила ударними темпами інтегрувати захоплені території, у статті «Уп'ятеро швидше, ніж у Криму: як Росія захоплює окуповану Україну» пишуть Анатолій Бондарчук та Дмитро Баштовий.