UA / RU
Підтримати ZN.ua

Якби не загороджувальні загони, то більшість росіян втекла б із фронту – ГУР

Деякі росіяни переходять на сторону України.

У російській армії серед солдатів поширюється паніка, депресія та зневіра. Більшість окупантів за можливості готові покинути територію України.

Таку заяву представника Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрія Юсова цитує Укрінформ.

Читайте також: Forbes: Україна може підштовхнути більше солдатів Росії до дезертирства

«Якщо ми подивимося на особовий склад, який безпосередньо на лінії зіткнення перебуває, то перехоплення розмов яскраво свідчать про те, що там часто паніка, там депресія, там зневіра. Якщо була би можливість відмовитись від виконання завдання, якщо б прибрати загороджувальні загони для боротьби з дезертирством, або загрозу кримінального переслідування, то більшість із них розвернулась і залишила б тимчасово окуповану територію України», - зазначив Юсов.

Він також повідомив, що в Росії деякі люди обирають шлях протидії режиму Путіна.

«Це ж не секрет - є цілі підрозділи колишніх громадян Російської Федерації, або діючих громадян, які обрали для себе зі зброєю в руках боротись проти Путіна і проти російської агресії, і захищати Україну. І ці люди віддають свої життя», - додав Юсов.

Читайте також: Пілот Кузьмінов про операцію "Синиця": Я пропонував іншим членам екіпажу здатися в полон, але вони злякалися

Нагадаємо, ГУР у співпраці з Нацполіцією «перепаркували» російський бойовий гелікоптер Мі-8 з вантажем та важливою документацією на аеродром у Харківській області. Підготовка до операції тривала пів року. Пілот борта, який співпрацював з українською сторону, разом з сім'єю зараз перебувають в Україні.