UA / RU
Підтримати ZN.ua

Як відбувається оборона Селидового – у бригаді "Кара-Даг" розповіли про наступ росіян

Росіяни відійшли від лобових атаки і намагаються перерізати логістику.

Вид на місто Селидове Донецької області / 4 вересня 2024 року

Вид на місто Селидове Донецької області / 4 вересня 2024 року

Російська армія продовжує спроби просунутися на покровському напрямку, зокрема поблизу міста Селидове у Донецькій області, застосовуючи тактику нічних атак малими групами піхоти. Військові підрозділи окупантів обстрілюють населений пункт із різних видів озброєння, проте їхні спроби зайти в місто залишаються невдалими.

Про це повідомляє речник 15-ї бригади Національної гвардії України "Кара-Даг" Віталій Міловідов у коментарі для "Суспільного".

Читайте також: У Нацгвардії розповіли, як осінній період впливає на характер ведення боїв

Орієнтовна карта бойових дій станом на 27 вересня о 18:49 / DeepStateMAP

За його словами, ситуація на фронті поблизу Селидового залишається незмінною. Російські війська продовжують діяти невеликими піхотними підрозділами, які українські захисники успішно нейтралізують на підходах до села Михайлівка. Використання броньованої техніки ворогом суттєво зменшилося після низки невдалих атак, відбитих підрозділом "Кара-Даг".

"Противник не припиняє спроб просування вздовж доріг, намагаючись перерізати наші логістичні шляхи. Водночас лобові атаки на населені пункти припинилися, як це спостерігається з Українська. Російські війська намагаються створити оперативне оточення, просуваючись з флангів, та взяти під контроль шляхи пересування наших підрозділів", – розповів Міловідов.

Він зазначив, що після таких маневрів ворог зазвичай переходить до інтенсивного артилерійського обстрілу із застосуванням важкої артилерії, систем залпового вогню та керованих авіабомб із подальшими спробами штурму вже зруйнованих позицій.

У вересні російські війська здійснювали атаки групами чисельністю 20-30 військовослужбовців, однак останнім часом вони діють меншими силами. Спочатку їхні дії відбувалися лише вдень, але тепер активізувалися нічні групи, до яких залучають краще підготовлених солдатів із приладами нічного бачення. Попри ці зміни, спроби просування ворога успішно зупиняли українські захисники, зокрема за допомогою FPV-дронів.

"Селидове повністю під контролем українських сил оборони. Присутність російських військових у місті відсутня", – підкреслив речник бригади.

Читайте також: У ГУР заявили, що окупанти можуть знову піти у наступ на куп'янському напрямку: карта

Він також повідомив, що евакуаційні групи поліції продовжують прибувати до міста. Однак пересування будь-якими транспортними засобами залишається небезпечним через постійні загрози обстрілів, і можливе лише за наявності систем радіоелектронної боротьби.

"Чимало місцевих жителів досі перебувають у місті. Якщо люди звертаються за допомогою, наші підрозділи проводять евакуацію до Покровська та передають їх під опіку місцевих громад", – підсумував Міловідов.

Читайте також: Бригада, яка захищає Вугледар, уже виснажена – військовий оглядач

Нагадаємо, військово-політичний оглядач Олександр Коваленко наголосив, що просування росіян на Селидове може загальмувати їх просування на Покровськ.