UA / RU
Підтримати ZN.ua

Як я виглядатиму в очах наших захисників? – Світоліна пояснила, чому не потисне руки росіянам і білорусам

Українська тенісистка вкотре продемонструвала свою позицію.

Українська тенісистка Еліна Світоліна не тиснутиме руки російським і білоруським опонентам з поваги до захисників, які воюють на передовій, захищаючи Україну від російських окупантів, пише Reuters.

Світоліна, яка у п’ятницю вийшла в четвертий раунд Відкритого чемпіонату Франції, здобувши перемогу над Анною Блінковою з Росії, відмовилася потиснути руку суперниці.

«Я – українка. Я стою за свою країну, роблю все можливе, щоб підтримати чоловіків і жінок, які зараз на передовій, борються за нашу землю, нашу країну. Ви уявляєте, як я виглядатиму в їх очах, якщо робитиму вигляд, що нічого не відбувається?», – прокоментувала Світоліна.

За її словами, усі українці наразі об’єднані заради однієї мети — виграти цю війну.

28-річна Світоліна неодноразово закликала відсторонити всіх російських і білоруських тенісистів від міжнародних змагань через вторгнення 2022 року, яке Москва називає «спеціальною військовою операцією».

Вторгнення Росії в Україну підтримала Білорусь, яка виступила плацдармом для російських військ.

«Я представляю свою країну. У мене є голос і я маю свою позицію в цій війні. Те, що робить російський уряд і його військові — дійсно жахливо. Ми, українці, об’єднані і це наша спільна позиція», - сказала Світоліна.

Вже за кілька днів українка в четвертому раунді зустрінеться з сіяною під дев’ятим номером росіянкою Дар’єю Касаткіною і, ймовірно, так само не потисне руку суперниці.

Касаткіна, яка залишила Росію, критикувє війну, називаючи її «кошмаром» і заявляла, що ставиться із розумінням до рішення українців не подавати руку росіянам.

«Я вдячна Даші (Касаткіній) за її позицію. Цього чекаєш і від інших. Це дуже мужньо з її боку», — сказала Світоліна.

Нещодавно ще одна українська тенісистка Ангеліна Калініна відмовилась потиснути руку російській суперниці після перемоги в півфіналі турніру Rome Masters в Італії