UA / RU
Підтримати ZN.ua

Як Давид здобув перемогу над Голіафом: у Forbes розповіли, як технології допомагають ЗСУ воювати проти росіян

Там наголосили, що автономні дрони — один з проривів війни в нашій країні.

Війна в Україні стала випробувальним полігоном для використання штучного інтелекту у військових цілях. У виданні Forbes наголошують, що Україна здійснила прорив у його застосуванні. 

У матеріалі також йдеться про те, що більшість сучасних технологій українській стороні дали західні компанії: "Так само, як Давид здобув перемогу над Голіафом завдяки своїй технологічній перевазі, є надія, що їхня підтримка дасть Україні перевагу над її набагато більшим російським супротивником". 

Тим часом Україна до роботи у своєму технологічному секторі залучила 300 тисяч людей. Допомагають в цьому й громадяни, адже багато стартаперів перемкнулися саме на розробки для війська. 

"Уряд навіть створив платформу фінансування Brave1, щоб дозволити компаніям пропонувати інвесторам продукцію оборонних технологій", — наголошує ЗМІ, додаючи, що платформа отримала тисячі заявок.

Автономні дрони — один з проривів війни в Україні, хоча БпЛА використовувалися в багатьох конфліктах за останнє десятиліття. Та дрони, які допомагають ЗСУ на фронті сьогодні, здатні відстежувати та уражати ворогів без людської взаємодії. ЗМІ називають їх роботами-вбивцями.  

Читайте також: Танки не відійдуть в минуле. Вони модернізуються, зважаючи на нові виклики — Герой України Межевікін

Нагадаємо, командир батальйону безпілотних авіакомплексів "Ахіллес" 92-ї ОШБр Юрій Федоренко розповів, що саме Україна, а не Росія, на фронті задає темп у роботизованих технологіях. Він наголосив, що у нашої держави є такі розробки, які за кількістю та якістю перевершують російські.