UA / RU
Підтримати ZN.ua

Я забув пояснити громадянам, чому важливо підтримувати Україну — Шольц

Через це на радіо, телебаченні та у пресі бракує відповідних дискусій, вважає він. 

Німецький канцлер Олаф Шольц зізнався, що недостатньо добре пояснив німцям, чому важливо підтримувати нашу країну. А тепер громадяни ФРН, насамперед мешканці східної та західної частин, все частіше ставлять питання про те, чи виправданий рівень підтримки.

"Мене як канцлера просто запитали, чому я не поставив би більше зброї в Україну ще швидше. Однак питання про те, чи це взагалі правильно, майже не задавалося, — сказав він під час інтерв'ю Schweriner Volkszeitung. — І я забув пояснити, чому важливо підтримувати Україну, залишаючись урівноваженим, тобто не робити всього того, чого дехто голосно вимагає". 

Канцлер наголосив, що не порушував тривалий час цю тему саме під час інтерв'ю. Через це на радіо, телебаченні та у пресі бракує таких дискусій. А якби обговорення були більш активними, це допомогло б переконати більшу кількість німців в тому, що підтримка нашої держави необхідна. 

Читайте також: Бербок: Путін відмовляється говорити з канцлером Шольцом по телефону

Раніше видання Bild повідомляло, що міністерство оборони Німеччини почало втрачати впевненість у можливості України здобути перемогу на полі бою проти російських військ. Проте глава відомства Борис Пісторіус досі вірить в успіх ЗСУ.