UA / RU
Підтримати ZN.ua

Я не збираюся говорити про безглуздість і небезпеку ідеї битися до перемоги з ядерною державою – Лавров

"Незалежно від того, чи отримає Україна дозвіл на застосування зброї великої дальності, Росія оцінюватиме, наскільки західні країни зрозуміли його застереження".

Міністр закордонних справ Росії Сєргєй Лавров у межах свого виступу на Генеральній Асамблеї ООН у Нью-Йорку заявив про "безглуздість намірів перемогти ядерну державу". Про це повідомляє АР.

"Я не збираюся говорити тут про безглуздість і небезпеку самої ідеї намагатися битися до перемоги з ядерною державою, якою є Росія", – зазначив Лавров.

За його словами, Захід нібито використовує Україну як інструмент для стратегічної поразки Росії й готує Європу до участі в цій "самовбивчій авантюрі".

Після виступу він також додав, що незалежно від того, чи отримає Україна дозвіл на застосування зброї великої дальності, Росія оцінюватиме, наскільки західні країни зрозуміли його застереження.

Читайте також: Дуда: Той, хто першим застосує ядерну зброю – проклятий

Раніше кремлівський диктатор Владімір Путін заявляв, що Росія може застосувати ядерну зброю, якщо на неї нападе будь-яка держава, і що будь-який напад на Росію, який підтримуватиметься ядерною державою, вважатиметься спільним нападом. Він додав, що ядерний удар може послідувати "після достовірних даних про масований старт літаків стратегічної і тактичної авіації, крилатих ракет, безпілотників, гіперзвукових та інших літальних апаратів".