UA / RU
Підтримати ZN.ua

Із Золочівської громади Харківської області примусово евакуюють усіх дітей

Мова йде про 6 населених пунктів.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

У Золочівській громаді, що у Богодухівському районі Харківської області, застосують примусову евакуацію, щоб вивезти всіх дітей. За словами начальника Золочівської селищної військової адміністрації Віктора Коваленка, заходи проводять на випадок наступу чи окупації населених пунктів, заявив він в етері «Радіо Свобода».

Читайте також: Евакуація з пекла – з яких районів Харківщини вивозять людей у безпечну місцевість

Примусову евакуацію дітей запровадили у шістьох селах громади. Це Івашки, Перовське, Басово, Тимофіївка, Відродженівське та Олександрівка. За словами Коваленка, люди їдуть або до родичів в інші населені пункти, або ж їм надає місце проживання влада. Він запевняє, що людям надають усе необхідне.

Нагадаємо, раніше міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України (Мінреінтеграції) повідомило, що з території громад Харківщини евакуюють 123 дитини. Тоді мова йшла про 36 населених пунктів Богодухівського, Ізюмського, Куп’янського та Чугуївського районів.

Росіяни почали наступ на Харківську область 10 травня. Український лідер Володимир Зеленський заявив, що ЗСУ зустріли загарбників «військами, бригадами та артилерією». Насамперед бойові дії в регіоні розпочались біля міста Вовчанськ.

Раніше Зеленський повідомив, що українські Сили оборони приділятимуть більше уваги прикордонню Харківської області. Він додав, що це також стосується і Сумської області.