UA / RU
Підтримати ZN.ua

Із прифронтового Урожайного на Донеччині ЗСУ евакуювали трьох людей

Село майже повністю зруйноване.

Із села Урожайне Донецької області, в околицях якого відбуваються важкі бойові зіткнення з російськими окупантами, воїнам ЗСУ вдалося евакуювати трьох людей.

Українські військові зайшли на територію населеного пункту, розповів в етері проєкту «Донбас Реалії» голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

За його словами, в Урожайному не припиняються бойові дії, тому поки мова не йде про проведення стабілізаційних заходів. Село майже повністю зруйноване ворожою артилерією та ракетами із реактивних систем залпового вогню.

Читайте також: В ОК "Південь" заявили, що розмови про просування ЗСУ у Херсонській області шкодять військовим

«Після поступового звільнення територій, коли лінія фронту відсувалася, воїнам ЗСУ вдалося евакуювати звідти трьох людей похилого віку. Мені навіть складно сказати, де вони там переховувалися, найімовірніше, у підвалах, бо навряд чи там були бомбосховища. Більше 80% відсотків приватних будинків повністю або частково зруйновані. Від низки населених пунктів залишилися лише назви», - додав Кириленко.

Очільник ОВА додав, що до 24 лютого 2022 року в Урожайному за статистикою мешкали 1000 людей. Після глибшого аналізу встановили, що в селі перебувало вдвоє менше громадян. Більшість із них вдалося евакуювати у перші місяці повномасштабного вторгнення. Для проведення стабілізаційних заходів ще потрібно зачистити території і повністю контролювати під'їзні шляхи до села.

Раніше заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що українські захисники продовжують наступальні дії на мелітопольському та бердянському напрямках. Там наші бійці досягли часткового успіху в напрямку Урожайного, південніше і південно-східніше звільненого Старомайорського Донецької області, попри «надважкі бойові умови» й опір окупантів.