UA / RU
Підтримати ZN.ua

ISW підтвердили, що бойовики «групи Вагнера» зайняли завод АЗОМ у Бахмуті – карта

Вагнерівці досягли певних успіхів у місті.

Уже упродовж кількох днів російські джерела заявляють про просування своїх сил у Бахмуті, зокрема про захоплення вагнерівцями промислового комплексу АЗОМ. Зараз цьому знайшлися підтвердження. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) за 28 березня.

«Сили групи Вагнера, ймовірно, зайняли промисловий комплекс АЗОМ на півночі Бахмута та продовжують досягати успіхів у місті, – йдеться у звіті. – Ці твердження відносно узгоджуються з наявними візуальними доказами російської присутності в комплексі AZOM».

Зокрема геолокаційні кадри, опубліковані 26 березня, показують, як воєнкор російського пропагандистського видання РИА Новости Сєргєй Шилов без проблем пересувається територією комплексу. Він зазначив, що зараз бойові дії перемістилися в промислову зону на південь від АЗОМу.

Кілька російських мілблогерів також заявили 28 березня, що вагнерівці підійшли ближче до центру Бахмута, захопили міський ринок і дійшли до Палацу культури.

«Ці твердження є правдоподібними, враховуючи геолокаційні візуальні докази просування Вагнера до центру міста, опубліковані 28 березня, а також бойові кадри української піхоти, яка веде перестрілку з російськими військами біля Палацу культури та центрального ринку в центрі міста Бахмут. Вагнер, ймовірно, працює над консолідацією успіхів у північному та центральному Бахмуті, щоб просунутися до центру міста та розширити свою зону контролю на західний Бахмут», – йдеться у звіті ISW.

Читайте також: У Бахмуті РФ підсилює "вагнерівців" підрозділами регулярної армії — Череватий

Нагадаємо, командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що ворог відправляє свої найкращі сили для штурму Бахмута. Зокрема, українські прикордонники напередодні з ручних гранатометів знищили у місті будівлю, яку використовували «вагнерівці».