UA / RU
Підтримати ZN.ua

Історик Мараєв: Вихід на кордони 1991-го — це не перемога України

Він наголосив, що Росія вже зазнала у протистоянні з нашою країною великої поразки. Її армія повністю зганьбилася. 

Історик Владлен Мараєв наголосив, що для України повна перемога — не вихід на кордони 1991 року, а створення умов, в яких Росія більше ніколи не буде загрожувати незалежності держави. Під час інтерв'ю УП він додав, що вступ у НАТО також не виглядає як гарантія від усього, адже поки незрозуміло, наскільки Альянс готовий захищати своїх членів. 

"Однозначно вступ до НАТО необхідний. Тому що зараз це якраз найкраща гарантія безпеки з тих, що є. Зараз ми і близько не маємо нічого подібного", — додав історик. 

Він наголосив, що Альянс категорично не хоче воювати з Росією і "втягуватися в цю історію".

Мараєв додав, що РФ фактично зазнала в Україні дуже важкої поразки — плани ворога по бліцкригу повністю провалилися, а російська армія, будучи колись другою у світі, повністю зганьбилася. 

"Але проблема в тому, що Україна ще не виграла", — підсумував історик.

Читайте також: Захід говорить про кордони 1991-го, бо не має стратегії у війні. Україна відчуває себе зрадженою — міністр Ліпавський
 

Нагадаємо, опитування групи "Рейтинг" показало, що 45% українців вірять, що ЗСУ зможуть вийти у війні з Росією на кордони 1991 року. На початку повномасштабної війни таких було 53%.