UA / RU
Підтримати ZN.ua

Іспанія передає Україні нову партію танків Leopard 2

Вони прибудуть до портів Польщі до наступних вихідних.

Міністерство оборони Іспанії оголосило про передачу нового пакета допомоги Україні. До нього входять 10 бойових танків Leopard 2А4, різні екскаватори та протитанкові ракети, йдеться у повідомленні відомства.

Зазначається, що розпочато транспортування 10 танків Leopard в Україну після завершення капітального ремонту. Іспанія проводила випробування для перевірки їх повної працездатності.

Читайте також: Іспанія озвучила терміни постачання танків Leopard Україні

Планується, що зброя прибуде у порт Польщі до наступних вихідних. Потім розпочнеться захищене транспортування допомоги наземним транспортом. Збройні Сили України відповідатимуть за останню фазу доставки, а на всіх її етапах посилюються заходи безпеки, зауважили в іспанському Міноборони.

Раніше в Іспанії повідомляли, що передадуть Україні 20 танків Leopard 2 у 2024 році. Таким чином загальна кількість переданих машин цього типу для ЗСУ від Мадрида збільшиться до 30 одиниць.

У червні ЗМІ повідомляли, що Іспанія передала Україні танки Leopard та ракети до ЗРК Patriot. Видання El Mundo зазначало, що допомога прибула 21 червня.