UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ішкулов прокоментував своє звільнення та заговорив про "політичні кроки": У керівництві ДШВ вирішили, що мені потрібно відпочити

Конфлікт, який виник, свідчить про те, що не можна пов'язувати війну та політику, пояснює воєначальник. 

Екскомандир 80-ї ОДШБр Еміль Ішкулов прокоментував рішення вищого військового командування звільнити його з посади командира бригади, фактично спростувавши інформацію ДШВ, що його збираються підвищити. У коментарі "Главкому" він пояснив, що посаду командира бригади обійняв його заступник, коли сам Ішкулов натомість став заступником начальника розвідки.

"Командири підрозділів бригади невдоволені рішенням вищого керівництва про те, що мене знімають. Вони частково володіють обстановкою про те, яка задача перед ними стоїть, знають про нереалістичність цієї задачі, — прокоментував ситуацію військовий. — Відповідно, мені (у керівництві ДШВ – ред.) сказали: "тобі, напевно, треба відпочити". 

Ішкулов відмовився озвучувати подробиці завдання, яке вище керівництво поставило перед бригадою і яке він відмовився виконувати. Та військовий констатував, що від 80-ї ОДШБр все ще вимагають реалізації цього наказу. Саме у зв'язку з останнім він не розкриває навіть найменших деталей, аби не нашкодити особовому складу. 

"На посаду командира бригади мене не повернуть. Мене вже зняли, прийшов мій наступник, він прийняв посаду і вже виконує обов’язки, — наголосив військовий. — Позитивний момент бачу в тому, що головнокомандувач почув, зв’язався зі мною, ми з ним розмовляли. Але все одно до спільного знаменника не прийшли". 

Конфлікт, який виник, свідчить про те, що не можна пов'язувати війну та політику, пояснює воєначальник. 

"Коли воно все переплітається, виходить, що ми намагаємося не воювати, а робити якісь політичні кроки, — наголосив він. — ... І певною мірою взяти населений пункт у нас – політична подія". 

Читайте також: У ДШВ спростували фейк про ліквідацію їхнього роду військ

Нагадаємо, кілька днів тому командири підрозділів 80-ї бригади записали відеозвернення до військового керівництва України, зокрема президента Володимира Зеленського та головкома Олександра Сирського, з закликом не знімати з посади комбрига Еміля Ішкулова. Вони наголосили, що не розуміють, чому командири, які користуються авторитетом, "не бояться доповідати реальний стан справ і не кладуть бездумно людей", не угодні для вищого керівництва ЗСУ. У відповідь на це у ДШВ заявили, нібито Ішкулова призначено на вищу посаду, проте сам військовий стверджує про своє пониження.