UA / RU
Підтримати ZN.ua

Іран підтримав ХАМАС

Тегеран привітав палестинців з початком найбільшої за останні роки атаки проти Ізраїлю.

Іранська сторона підтримала терористів ХАМАС в їх нападі на державу Ізраїль. Радник верховного лідера країни Рахім Сафаві привітав палестинців з початком найбільшої за останні роки операції. 

"Ми вітаємо палестинських бійців. Ми будемо підтримувати палестинських бійців до звільнення Палестини та Єрусалиму", - процитували слова Сафаві в Aljazeera. 

Читайте також: США вирішили передати Україні конфісковані в Ірану зброю та боєприпаси – CNN

Нагадаємо, вранці 7 жовтня бойовики ХАМАС завдали масованого удару по півдню Ізраїля з території сектора Гази й заявили про проведення операції "Шторм Аль-Акса", яку Єрусалим розцінив як оголошення війни. Як наслідок, в деяких регіонах ввели надзвичайний стан. В країні є десятки загиблих та сотні поранених. Втім, прем'єр-міністр Беньямін Нетаньяху висловив впевненість, що Ізраїль переможе в цій війні, наголошуючи, що це не "загострення конфлікту".

Тим часом в армії оборони вже оголосила про початок операції "Залізні мечі". Там пообіцяли, що найближчим часом ЦАХАЛ "обрушить всю свою силу на сектор Гази". У Палестині, як і в Ізраїлі, вже є десятки загиблих і сотні поранених.