UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ініціатива "Купи мені бойовий літак" передала 18 млн гривень на ремонт винищувачів МиГ-29

Вже було відремонтовано 10 бортів.

Близько 18,5 мільйона гривень з проєкту "Купи мені бойовий літак", який стартував у Львові півтора року тому, дозволили підняти у повітря 10 бортів МіГ 29. Про це повідомляє співзасновник "Авіації Галичини" Юрій Назарук у Facebook.

"Нарешті настав той день і ми можемо відзвітувати перед усіма про проект фонду Авіація Галичини, де ми хтіли купити бойовий літак. Я навмисно чекав того дня, коли всі гроші перераховані – і всі літаки відремонтовані. І всі відео погоджені", – наголошує Назарук.

Разом із командуванням Повітряних сил ініціатива прийняла рішення витратити всі зібрані кошти на те, шо потрібно терміновіше, а саме на ремонтні роботи, яких потребували вже наявні літаки МіГ 29. Спільними зусиллями вдалося відремонтувати та переобладнати 10 бортів, які вже виконують бойову роботу.

Читайте також: Польща передала Україні додаткові винищувачі Міг-29: названо кількість

"Ми вирішили допомогти нашій авіації мати більше бойових літаків вже сьогодні. А одні із таких літаків – це МіГ 29. Тому всі 100% суми, зібраної на бойовий літак, а це близько 18,5 мільйона гривень, були перераховані на спецрахунки Повітряних сил та використані для необхідних ремонтів і переобладнанні літаків МіГ 29", – пояснює Юрій Назарук.

Раніше повідомлялося, що на купівлю американського гелікоптера Sikorsky UH-60 Black Hawk для потреб Головного управління розвідки МО України чеські волонтери зібрали понад 514 тисяч із необхідних 4,6 мільйона доларів.