UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ігнат розповів про роль РЕБ у збитті ракет і дронів

Речник зазначив, що війна переходить на інший технологічний рівень.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначив, що під час масованої атаки РФ 13 січня частину повітряних цілей вдалося збити за допомогою радіоелектронної боротьби.

"Власне з 20 ракет, які не долетіли, частина була подавлена системами РЕБ. Якісь впали в полі, якісь розірвались в повітрі, ліквідувались і т.д. Решта ракет просто впали самі, без допомоги — десь росіяни не допрацьовують на їх виготовленні, можливо поспішають, можливо намагаються замінити якісь комплектуючі імпортні, яких не вистачає", - розповів Ігнат в інтерв'ю Focus.

Читайте також: Білорусь отримає від Росії сучасні системи РЕБ

За його словами,  на жаль, системи РЕБ для нашої країни стали пізно постачати. Речник наголосив, що за ними буде майбутнє, вони вже використовуються на фронті і будуть ще більш потужні станції.

"У ворога вони, на жаль, є і вони впливають на події. Ви бачите велику кількість FPV-дронів — тисячами використовують на фронті. Окопний РЕБ грає дуже важливу роль — бійці намагаються якомога більше отримати для себе цих систем, це просто рятує життя. Війна переходить і перейшла вже на інший технологічний рівень, де працює високоточна зброя", - наголосив речник.

Раніше Ігнат повідомляв, що місцеві громади в Україні можуть самостійно закуповувати засоби радіоелектронної боротьби, щоб протидіяти російським ракетам та дронам.