UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ігнат розповів, як працює Patriot: Знищити з допомогою "Кинджала" цю установку неможливо

Він наголосив, що дивізіон - це командний пункт, який складається з багатьох частин. 

Речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, що знищити американський ЗРК Patriot з допомогою аеробалістичної російської ракети Х-47 "Кинджал" неможливо. Під час телемарафону він зауважив, що переконання РФ в тому, що в ніч на 16 травня росіяни це таки зробили, повинні залишитися в архіві їх пропаганди. 

"Результат протиповітряного бою може бути різним, але вчора ми взагалі сказали "без коментарів". Не коментуємо брехуна Конашенка, який вже вісім разів поспіль знищив весь клан нашої авіації. От якби у нас було стільки літаків, скільки вони знищили, ми б вже давно перемогли", - зауважив Ігнат.

Він закликав громадян не перейматися за долю Patriot. Військовий пояснив, що з технічної точки зору це комплекс, батарея, дивізіон, система - всі по-різному називають, але ніхто не може зрозуміти, з чого насправді складається цей ЗРК.

"Дивізіон - це командний пункт, в якому сидить бойова обслуга, відстежує повітряні цілі та отримує інформацію про повітряну обстановку в зоні своєї відповідальності. Таким чином відпрацьовує по повітряних цілях. Може працювати в ручному, напівавтоматичному та автоматичному режимах. От саме напівавтоматичний режим роботи Patriot дозволяє йому без втручання людини збивати повітряні цілі, як це було минулої ночі, - зауважив Ігнат, наголосивши, що автоматика - це швидкість прийняття рішень, виявлення цілей і застосування озброєння. - У неї є радар, який забезпечує інформацію і знаходиться на віддалені, і до восьми пускових установок, в кожній з них по чотири транспортно пускові контейнери, які теж розташовані на певній відстані і забезпечують бойову роботу - пуски ракет". 

Читайте також: Данілов попередив про відповідальність для тих, хто публікує роботу ППО

Нагадаємо, учора видання CNN зробило припущення, що під час повітряної атаки по Україні в ніч на 16 травня російські військові не знищили ЗРК Patriot, але пошкодили його. Проте у Білому домі цієї інформації не підтвердили.