UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ігнат: Ракети, якими вночі Росія атакувала Україну — не складна ціль для Patriot

Але чи працював американський ЗРК цієї ночі зі зрозумілих причин він не розповів. 

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, що цієї ночі Росія атакувала Україну ракетами Х-101 та Х-555. Під час телемарафону він зауважив, що вони є легкими цілями як для систем ППО Patriot, так і для інших типів озброєння. Приміром, дві такі ракети сьогодні ліквідувала протиповітряна оборона Сухопутних сил ЗСУ. 

При цьому він зауважив, що у Повітряних силах ніколи не розповідатимуть, який тип озброєння і на якому напрямку працював, адже така інформація дала б противнику можливість зрозуміти, де Україна розташовує ті чи інші системи. 

"Як ви знаєте, у нас є NASAMS, IRIS-T і вже Patriot'и працюють. Для такого комплексу як Patriot – це нескладна ціль, крилата ракета врешті-решт збивається, Х-101, Х-555. Це ті типи ракет, які сьогодні використовувалися. Вони збиваються різними типами озброєння, навіть мобільні вогневі групи відпрацьовують. Сьогодні також – дві цілі знищено саме ППО Сухопутних військ", – сказав Ігнат.

Читайте також: Ігнат розповів, чи зможуть системи ППО Patriot збивати ракети "Кинджал" та "Іскандер"

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів, що цієї ночі під час масованого удару росіяни випустили по Україні 23 крилаті ракети, з яких 21 знищили захисники. Також з повітря нас атакували два БПЛА – їх ліквідували в Київській області.

Та без жертв цього разу, на жаль, не обійшлося. В Умані російська ракета влучила в житлову дев'ятиповерхівку, повністю зруйнувавши цілий під'їзд. Наразі відомо про десятьох загиблих, серед яких дитина, постраждалими вважають близько двох десятків людей. У зв'язку з трагедією у місті оголосили триденну жалобу. 

Окупанти вночі атакували також Дніпро. Там вони влучили у приватний будинок, внаслідок чого загинули 2-річна дівчинка та 31-річна жінка. Ще троє людей постраждали. А на Київщині уламки російської ракети пошкодити житловий будинок у місті Українка, внаслідок чого було поранено дитину. Зараз вона у лікарні.