UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ігнат про створення Сил безпілотних систем: "Безпілотники, безумовно, будуть корисні усім"

Він навів у приклад Туреччину, де  безпілотники окрім суто військових функцій допомагають у інших сферах.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат прокоментував створення Сил безпілотних систем при Збройних силах. Про це він розповів в ефірі телемарафону.

"Певно, є певні стратегічні задуми щодо цього питання – я зараз не можу сказати з цього приводу... Але без безпілотників сьогодні ніхто не обійдеться", – зазначив Ігнат.

Речник ПС навів у приклад Туреччину, де  безпілотники окрім суто військових функцій допомагають поліції у виявленні злочинів, а прикордонникам - з контролем кордону та боротьбою з контрабандою.

"Тому безпілотники, безумовно, будуть корисні усім", – наголосив він.

Спікер підкреслив важливість забезпеченості дронами.

"Дронів багато не буває, будь-яка допомога партнерів з ними була б зовсім не зайвою для Сил оборони. Як і допомога із засобами радіоелектронної боротьби (РЕБ). Їх треба якомога більше", – додав Ігнат.

Читайте також: У турецькій компанії розповіли, скільки Байрактарів на рік планує виробляти їхній завод в Україні

Нагадаємо, напередодні президент України Володимир Зеленський видав указ №51/2024 "Про нарощування спроможностей сил оборони", який передбачає створення у складі Збройних Сил України окремого роду сил – Сил безпілотних систем. Йдеться про використання безпілотних та роботизованих повітряних, морських та наземних систем.