UA / RU
Підтримати ZN.ua

Відсоток військових, які беруть участь в штурмових діях, насправді не такий високий — Лазуткін

Він наголосив, що роботу на лінії бойового зіткнення забезпечує величезна кількість людей. 

Речник Міноборони Дмитро Лазуткін пояснив, чому твердження, що усіх мобілізованих українців відправляють у штурмовики, невірне. Під час інтерв'ю NV він наголосив, що насправді відсоток від загальної кількості військових тих, хто бере участь у штурмових діях, невеликий. 

"Забезпечувати роботу на лінії бойового з'єднання має величезна кількість людей. Хтось привозить снаряди, хтось відповідає за логістику, хтось годує цих військовослужбовців, займається документами, проводить службові розслідування", — пояснив Лазуткін.

Він наголосив, що армія — це величезний організм. Він функціонує настільки ефективно, наскільки кожна з його ланок виконує свої задачі — швидко, мобільно і якісно.

Читайте також: У Міноборони розповіли, від яких чинників залежить демобілізація військових

Нагадаємо, 4,6 млн українців оновили свої військово-облікові дані в рамках нового мобілізаційного законодавства. За словами речника Міноборони Дмитра Лазуткіна, тепер в Україні є база військовозобов'язаних, активізувалася мобілізація по рекрутингу, а громадяни, які вагалися, нарешті стали на захист Батьківщини. Та у військо мобілізують не усіх, адже у Силах оборони є перелік спеціальностей, які мають найбільший попит. До того ж все більше громадян можуть розраховувати на бронювання від мобілізації. 

Як зберегти баланс між мобілізацією й можливістю бізнесу продовжувати економічну діяльність? Які проблеми, пов’язані з бронюванням критичного персоналу, сьогодні найбільше дошкуляють бізнесу? Як їх розв’язати? Про це читайте в статті кандидата юридичних наук Єфрема Лащука "Порядок бронювання новий, а проблеми бізнесу старі".