UA / RU
Підтримати ZN.ua

ГУР знищило склад боєприпасів у Воронезькій області: опубліковано супутниковий знімок

На місці ще триває пожежа.

У суботу Сили оборони України атакували російський склад боєприпасів поблизу міста Острогозьк Воронезької області РФ. Журналіст проєкту "Схеми" Кирило Овсяний опублікував у соцмережі Х супутниковий знімок наслідків удару.

Фото проекту

За його словами, на знімках Planet Labs видно, що на місці, де, ймовірно, були розташовані склади в Острогозькому районі Воронезької області Росії, все ще триває пожежа. 

“Ось порівняння знімків від 31 липня та 24 серпня. Наразі важко сказати, що саме горить у лісі, але судячи з відео детонації, це, ймовірно, російські склади зброї”, – зазначив Овсяний та додав, що про це також можуть свідчити приховані в лісі оборонні споруди, які стало краще видно після пожежі.

Крім того, як зауважив журналіст, вогонь охопив і сусідній ліс.

В Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України повідомили, що його бійці успішно атакували російський польовий склад боєприпасів поблизу міста Острогозьк Воронезької області РФ. Зазначається, що це склад угруповання військ "Запад" російської армії. На території військового об'єкта росіяни зберігали понад п’ять тисяч тонн боєприпасів: набої для стрілецької зброї, танкові та артилерійські снаряди, ракети класу "земля-повітря".

Президент Володимир Зеленський під час урочистостей до Дня Незалежності заявив, що сьогодні наші військові вперше застосували новий український дрон-ракету "Паляниця". Він подякував усім, хто забезпечив створення такої зброї та її успішне використання – розробникам, виробникам та українським воїнам.