UA / RU
Підтримати ZN.ua

ГУР влаштувало атаку на ресурси, які забезпечують роботу російського ВПК – ЗМІ

Уражено 33 сервери та знищено 15 хмарних сховищ.

Головне управління розвідки Міноборони України 24 серпня здійснило кібератаку та російські сервери та заблокувало "десятки" ресурсів промислових обʼєктів окупантів. Про це пише “Суспільне” з посиланням на джерела в українській розвідці.

У День незалежності українські хакери та фахівці ГУР атакували "Ростелеком", "MTC", "Билайн", "Яндекс" та низку його сервісів. Зазначається, що ці ресурси підтримують та фінансують війну проти України.

Крім цього ГУР атакувало десятки ресурсів великих російських промислових обʼєктів, які забезпечують роботу ВПК окупантів.

“Зокрема була атакована мережева інфраструктура автозаводу "Чайка-сервис" (виробляє спеціальну техніку для російських силових відомств), ООО "Контур-НИИРС" (виробляє спеціальне обладнання для літаків та вертольотів), ПАО "ИНЭУМ им. И.С. Брука" (постачає технічні та програмні засоби, сервери, процесори тощо)”, – розповіли у виданні.

Читайте також: ГУР провело кібератаку на розробника ядерної зброї  у Росії

Також кібератаки зазнали хмарні та файлові сховища інтернет-провайдера "Mail.ru", VDSina, інтернет-провайдера "Квидекс", ТОВ "Национальные кабельные сети", ПАО "Центральний телеграф" та інші. Ще уражено щонайменше два десятки ресурсів компаній-виробників світлового обладнання, дизельних станцій, хостинг-провайдерів, виробів балістичного захисту.

У розвідці розповіли, що під час атаки було уражено щонайменше 33 сервери та 283 службових компʼютерів промислових обʼєктів. Було знищено 15 хмарних та файлових сховищ та зламано 21 сайт.

Нагадаємо, у липні кібератака української розвідки «поклала» усю російську банківську систему – громадяни країни-агресора не могли скористатися послугами восьми банків. Російські фахівці намагалися впоратися з наслідками атаки протягом трьох днів.