UA / RU
Підтримати ZN.ua

ГУР та ВМСУ вдарили по газовій вишці в Чорному морі. Росіяни використовували її не за призначенням

У ВМСУ розповіли деталі.

Військово-морські сили ЗСУ разом з Головним управлінням розвідки Міноборони  атакували одну з газових вишок в акваторії Чорного моря, де перебували росіяни. Це підтвердив речник ВМСУ Дмитро Плетенчук після того, як подібну інформацію опублікувала низка Telegram-каналів разом із відеопідтвердженням.

«Один з тих випадків, коли подібне потрапляє в мережу. Так, це ВМС ЗС України у партнерстві з Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України. Так, окупанти використовували цю локацію для GPS-спуфінгу з метою зробити небезпечним цивільне судноплавство. Допустити цього ми не можемо», – написав Плетенчук у Facebook.

За його словами, за пів доби до удару росіяни закинули на платформу обладнання та військовий персонал. Цивільних на момент удару там не було. 

«Штатний функціонал платформа не виконувала. Берегові ракетно-артилерійські війська ВМС ЗС України – це максимально серйозні чуваки», – додав Плетенчук.

Читайте також: Спецпризначенці ГУР знищили десятки військових РФ на Кінбурнській косі: опубліковано відео

Раніше активіст та волонтер Сергій Стерненко писав, нібито на платформі росіяни розмістили технічне розвідувальне обладнання та тримав до 40 осіб особового складу. 

Раніше повідомлялося, що бійці ГУР МОУ за допомогою морського дрона Magura V5 знищили російський катер проєкту КС 701 типу «Тунєц». Окрім того, пошкодження отримали ще три російські плавзасоби, тип яких ще встановлюють.