UA / RU
Підтримати ZN.ua

ГУР: Росія знала про плани ХАМАС

Просто зараз кілька російських груп працюють в зоні бойових дій на Близькому Сході.  

Представник ГУР МО Андрій Черняк розповів, що росіяни знали про підготовку ХАМАС до нападу на Ізраїль, а також надали терористам озброєння, затрофеєне в Україні. У коментарі "РБК Україна" він розповів, що російський ВПК взаємодіє з бойовиками в тому, що стосується ведення бойових дій. 

"Зараз Кремль використовує факт нападу ХАМАСу і задля поширення чергової пропаганди проти України, і для відволікання уваги світу від російської агресії", - зазначив Черняк.

Ба більше, кілька груп російських спецпризначенців зараз діють на території бойових дій на Близькому Сході. І роблять вони ще виключно в інтересах РФ. 

Читайте також: Іран, схоже, захоплюється різаниною, яку ХАМАСівці влаштували в Ізраїлі: "Цілуємо в лоб і цілуємо руки"

Нагадаємо, Центр національного спротиву повідомляє, що частина бойовиків ПВК "Вагнера", які з Білорусі були відправлені в Африку, готувала терористів ХАМАС до вторгнення в Ізраїль. Російські найманці ділилися з палестинськими бойовим досвідом, який стосувався штурму та застосування малих БпЛА для скиду вибухового матеріалу. 

Про те, хто виграє від різкого загострення палестино-ізраїльського конфлікту і як драматичні події на Близькому Сході відобразяться на Україні, — в статті В’ячеслава Ліхачова "Атака на Ізраїль. Як таке взагалі могло статися?".