UA / RU
Підтримати ZN.ua

ГУР: Під час останньої масованої атаки Росія випустила значну кількість "відволікаючих БПЛА" без вибухової частини

"Це продовження пошуку для ворога більш оптимальних шляхів застосування подібної технології й тактики".

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов заявив, що під час останнього російського масованого удару безпілотників по території України були застосовані дрони без вибухової частини. Про це він розповів в ефірі телемарафону.

Юсов також відповів на питання чому під час останньої атаки злітали російські бомбардувальники, але ракет не пускали.

"Насправді нового чогось тут немає. Ворог давно використовує комбіновані удари. Ми були свідками й масованих ракетних ударів, і масованих ударів безпілотниками, і одночасно", – зазначив представник ГУР.

Він вважає, що це продовження пошуку для ворога більш оптимальних шляхів застосування подібної технології й тактики.

Читайте також: У МЗС прокоментували черговий масований удар по території України

"Можна відмітити, що цього разу була значна кількість так званих відволікаючих БПЛА, тобто без вибухової частини. Метою яких є виснаження і вивчення систем ППО. І це також не нова тактика. Сили оборони відпрацьовують і ефективно протидіють подібним викликам", – додав Юсов.

Раніше командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук заявляв, що у ніч на 31 липня під час російської атаки на Україну з використанням дронів-камікадзе сили протиповітряної оборони знищили 89 ударних БпЛА типу "Shahed та одну керовану авіаційну ракету Х-59 в повітряному просторі країни